Aankoop

Wat doe ik als aankoopmakelaar?
 
Zoeken
Op basis van een persoonlijk gesprek stellen we samen een wensen- en actielijst op. Op basis daarvan ga ik intensief voor u op zoek in mijn netwerk; zowel online als offline.

Woningen selecteren en bezichtigen
Zit er iets naar uw wens bij? Dan gaan we samen kijken, waarbij ik zorgdraag voor het plannen van de bezichtiging. Kritisch bekijken we de woning en bepalen we of het voldoet aan uw wensen maar belangrijker nog aan uw gevoel.

Marktkennis
Ik vertel u met passie over iedere straat of wijk. Zo krijgt u een goed gevoel van de buurt waarin de te bezoeken woningen staan. Van scholen tot aan winkels en van treinstation tot aan de huisarts, ik wijs u graag de weg. Alle zaken die voor u een rol spelen bij het kopen van een woning bespreken we.

Waardebepaling en inspecteren huidige staat
Is er een huis dat er voor u uitspringt? Dan bepalen we vakkundig de marktwaarde, courantheid (verhandelbaarheid) en bouwkundige staat. Indien raadzaam regel ik een bouwkundige keuring. Daarnaast check ik de juridische aspecten, Kadaster en bestemmingsplannen.

Begeleiden biedings- en onderhandelingsproces
Gaan we ervoor? Dan adviseer ik u in het biedingsproces. Niet alleen bij de prijs en overdrachtsdatum, maar ook bij eventuele voorbehouden en bijzondere clausules. Hierbij voer ik namens u de onderhandelingen.

De administratieve rompslomp wordt u uit handen genomen
Desgewenst geef ik u advies in het maken van de keuze voor een financieel tussenpersoon en de notaris. Verder controleer ik de opgemaakte koopovereenkomst en bewaak ik de belangrijke data en eventuele actiepunten uit de koopovereenkomst.

Trots naar de notaris
Ik begeleid u bij de inspectie en notariële overdracht. Zodat u trots, met uw eigen sleutel, de deur naar uw nieuwe hoofdstuk kunt openen.