Taxatierapport

U heeft een taxatie van een woning nodig. Dit kan onder andere te maken hebben met een aan- of verkoop van een woning, het verkrijgen van een nieuwe hypotheek, het oversluiten van de huidige hypotheek maar ook voor een boedelscheiding of voor fiscale doeleinden. Voor het uitwerken van welke taxatie dan ook bent u bij mij, als taxateur, aan het goede adres.
 
Wat is een taxatie?
Een taxatie is een objectieve waardebepaling van onroerend goed, veelal voor de aanvraag van een hypothecaire geldlening. De geldschieter kan aan de hand van het taxatierapport beoordelen of een hypothecaire lening al dan niet op verantwoorde wijze verstrekt kan worden.
 
 
Een gevalideerd taxatierapport
Als geregistreerd taxateur (NRVT) ben ik gecertificeerd om als taxateur alle vormen van particuliere taxaties uit te mogen voeren. Mijn samenwerking met het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) maakt het mogelijk voor u een gevalideerd rapport op te stellen. Zij beoordelen of de taxateur en het rapport aan de vastgestelde richtlijnen voldoen. Op deze manier wordt het taxatierapport geaccepteerd bij alle banken en geldverstrekkers in Nederland en is het toereikend voor de aanvraag van het verkrijgen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
 
Een gratis waardebepaling

Het komt ook regelmatig voor dat een waardebepaling voldoende is. Om bijvoorbeeld de keuze te maken uw woning al dan niet te verkopen of te verbouwen. Dan heeft u voldoende aan de taxatie van uw woning zonder validatie, een waardebepaling.
Deze waardebepaling voer ik gratis en vrijblijvend voor u uit.